Колкото и странно да звучи, много родители мислят, че малките деца не могат да развият кариес на млечните зъби. Освен това смятат, че би трябвало да могат да видят кариеса с просто око и тогава при нужда да заведат детето си на детски стоматолог в град Варна.

В резултат на това малките пациенти развиват редица проблеми като възпаления на венците,  множество кариеси и болестни изменения на устната лигавица. А ако лечението им бъде отложено във времето, тези проблеми могат да се задълбочат и да доведат до загубата на зъб.

А знаете ли, че най-добрия начин за борба с тях е превантивното посещение на специалист по детска стоматология?

Първото посещение при детски стоматолог в град Варна е от изключително значение за денталното здраве. Той се прави не само с цел децата да свикнат с обстановката в кабинета, но и зъболекарят да проследи как се развиват зъбите.

Затова специалистите по детска стоматология препоръчват първият профилактичен преглед да бъде направен в ранна детска възраст – между 2 и 3 години.

Превантивните прегледи при детски стоматолог в град Варна са  изключително важни за децата, защото всеки един зъб е от значение при формиране на захапката. Временните зъби трябва да се лекуват навреме. В противен случай може да се развие инфекция, която да засегне зародишите на постоянните зъби.

Чудите се на кой детски стоматолог в град Варна да се доверите?

Ние от дентален център Булед разполагаме със специалисти по детска стоматология с подход към най-малките. Те могат да се погрижат за лечението на кариес, пулпит и периодонтит на временни и постояни зъби и запълване на дълбоки фисури.

Запишете час за нашите специалисти по детска стоматология на телефони: 052 601008 и
 0894 666 831.

лечение на кариес, пулпит и периодонтит на временни и постоянни зъби;

запълване на дълбоки фисури.