Пародонтологията се занимава с диагностика и лечение на състояния, засягащи венците и пародонталните тъкани. Това са тези структури, които помагат за поддържане на зъбите – включително и костите. Обект на пародонтологията са и естетичните проблеми на венците.

Според последните проучвания в световен мащаб над 60% от населението страда от някакво заболявания на венците. Като 10% от тях са посетили специалист по пародонтология едва, когато заболяването е станало причина за загубата на зъб.

Пародонтология - Дентален център Булдент Варна - СПЕШЕН ЗЪБОЛЕКАР - лечение на гингивит и парадонтит, почистване на зъбен камък, полиране на зъби

Най-често специалистите по пародонтология се занимават с лечение на пародонтит. Това заболяване е най-разпространеното в България. Причините за появята му са микроорганизмите, които се развиват в плаката и зъбния камък. Симтомите му често могат да се сбъркат с просто кървене на венците. Затова специалисти по пародонтология препоръчват да не ги пренебрегвате, а при съмнение да посетите зъболекар.

 

Какво Ви предлагаме?

– Лечение на гингивит и пародонтит;

– Почистване на зъбен камък;

– Полиране на зъбите.